
Am incercat si eu sa fac niste chiftele asa cum imi facea buni cand eram acasa. Din ingrediente putine si nu prea costisitoare poate iesi ceva tare gustos.
Am razuit 5 cartofi maricei si i-am stors bine.
Cum eu sun fan carne, mi-am permis sa modific putin reteta bunicii si am adaugat peste cartofii razuiti putina carne tocata...putin putin(cat iei intr-un pumn)... ei bine recunosc am mai razuit si o bucatica (mica si ea) de salam :).Am adaugat un ou, putin pesmet,patrunjel tocat marunt, sare si piper. Am amestecat si am facut chiftelele si le-am prajit la foc mic. Mie imi pac mici , sub forma de mingiuta, dar reteta bunicii spune ca trebuie sa fie mari. Macar atat sa respect din reteta , nu?
Ghiveciul l-am facut din ardei rosu si verde asa cum imi place mie, 1 ceapa, sos de rosii si o cana de orez.
Legumele le-am taiat julienne si le-am pus la calit.Cand ceapa a prins culoare am adaugat un pahar cu apa si am lasat sa fiarba. Orezul l-am fiert separat. Cand apa de la legume a scazut am adaugat orezul si am amestecat, am adaugat sarea si piperul. La sfarsit am adaugat sosul de rosii si am lasat sa mai fiarba 5 minute.
Delicios!
No comments:
Post a Comment