Sunday, November 02, 2008

Pulpe de pui la cuptor cu coniac


-6 pulpe superioare
-6-7 linguri mustar dulce
-100 ml coniac
-1/2 lingurita oregano
-1/2 lingurita cimbru
-1/2 lingurita patrunjel tocat marunt
-1 lingurita nucsoara macinata
-sare, piper
-ulei de masline
-6 cartofi

Crestam putin pulpele si le condimentam cu sare, piper si nucsoara.
Ungem bine fiecare bucata de carne cu mustar(o lingura pt fiecare bucata) si pe o parte si pe alta.
Punem ulei in tava si asezam pulpele.Cand uleiul inepe sa sfaraie adaugam un pahar cu apa.
Lasam sa fiarba bine carnea.
Cand apa scade si pulpele sunt de jumate facute, adaugam in tava cartofii(fiecare cartof taiat pe la jumate)
In 100 ml coniac adaugam oregano, cimbru,patrunjelul, o lingura de ulei de masline si jumate de pahar cu apa.
Cand pulpele se rumenesc de jumate pe o parte le intoarcem si pe cealalta.
Cu o lingura turnam peste pulpe si cartofi jumate din amestecul de mirodenii cu coniac.
Lasam sa se rumeneasca bine si intoarcem carnea pe cealalta parte si turnam ce a mai ramas din amestecul de mirodenii cu coniac.Lasam aproximativ 5 minute si gataaaa.

Bun bun fff bun!

No comments: