“Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same.”13.09.10
Thursday, November 27, 2008
Tort
Am sa lansez o propunere.
Cum mereu inventez noi si noi retete si combinatii de creme si alte celea nu stiu ce nume sa dau "experimentelor".M-am gandit ca poate ma ajutati voi.Astept propuneri pentru numele acestui tort.Cine vrea sa il naseasca?:P
Acum va spun reteta:
Ingrediente pentru blat:
-3 oua
-1 lingura margarina
-50gr cioco neagra
-3 linguri de zahar
-3 linguri de faina
Am frecat bine galbenusurile cu zaharul dupa care am adaugat peste ciocolata topita impreuna cu margarina.Am adaugat si faina mixand incontinuu.
Albusurile le-am batut spuma tare, dupa care le-am turnat peste compozitia de galbenusuri.Amestecam incet si cu grija pentru ca sa nu se lase.
O sa ma intrebati daca punem praf de copt.De data asta nu am dorit sa creasca mult blatul, pentru ca tortul l-am facut pentru vecina mea, Laura.Ea e spanioloaica si in Spania de obicei tortutile nu au foarte mult blat, cel mult sunt inalte de 3 degete.Asa ca nu am vrut sa o sperii cu vreun monstru de tort.Am vrut sa impac si capra si varza.Oricum si mie imi place mai mult orice desert cu crema din belsug.
Bun, deci nu punem praf de copt.
Am tapetat o forma de tort(inima) si am turnat compozitia.Am dat la cuptor 30 min.
Crema 1:
-1 budinca vanilie
-50 gr cioco amaruie
-250 ml lapte
-2 galbenusuri
-2 linguri de zahar
Am pus toate ingredientele in lapte si am dat la fiert.Trebuie sa amestecam bine de la inceput pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat o punem la racit.
Crema 2:
-1 budinca de vanilie
-1 plic de zahar vanilinat
-250 ml lapte
-150 gr margarina
-2 galbenusuri
(nu putea lipsi crema asta:P)
Am dizolvat budinca in lapte dupa care am pus la foc si am adaugat restul de ingrediente, amestecand incontinuu pana s-a ingrosat.Am pus si crema 2 la racit.
!Cand crema 2 este RECE, adaugam peste margarina si mixam.
Pentru ornat am folosit fructe dintr-un compotde fructe la cutie, ciocolata rasa, glazura.
Pentru insiroat - sucul de la compot.
Blatul rece l-am scos din forma si l-am insiropat bine, dupa care am turnat peste crema de ciocolata.Peste am turnat crema 2 de vanilie.
Am ornat tortuletul asa cum am stiut eu mai bine si l-am lasat la frigider cateva ore...ore in care am salivat non stop.:))si am deschis frigiderul de vreo 20 de ori :))
Vecina si prietena mea in acelasi timp a fost tare incantata atat de surpriza.Noi abia astep[tam sa degustam "experimentul".
O nebunie!!
Astept propuneri in legatura cu numele tortuletului.:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Eu l-as numi "Tort divin" , si iti spun si de ce. De cand am vazut prima oara numele tau (Deea), mi-a venit in minte "dea" italiana , adica zeita (femininul zeului ), si fiindca tortul la facut o zeita , atunci trebuie sa fie divin.Ce parere ai...?Spui ca era o nebunie ...eu cred ca era divin.Pupici dulci ...de la Dulce si dolce.Hahaha....
Ce frumoase cuvinte mi-ai scris Moni.M-ai si emotionat.Esti o scumpa.
Ce frumos mi-ai numit tu tortul.
Pupici si de la deea.
Evident "Tort Deea", frumos si dulce ca tine !!
heey Deea, frumos tortul tau eu zic sa-l numesti Laura pentru ca este personalizat :)pentru prietena ta Laura.
Tort Deea...imi place Ginuca :P
Tort Laura...si asta merge de minune pentru ca multe praji si torturi poarta nume de fete.
Auzi ...acum mi-a venit o prostioara in cap...ce ar fi sa ii dau nume de baiat :)))ha ha
Daaaaaa, pune-i Vasile sau si mai bine Ion.:)
Pe sotul prietenei tale cum il cheama? Incearca numele lui. Spaniolii au nume interesante si atunci si numele tortului va fi interesant.
Deci ce tare tort Vasile :))))
Pe prietenul Laurei il ceama Jesus, ii zicem Jesu :P
Nu cred ca suna bine :)))
Da ce m-am distrat Cristina ...Tortul Vasile
Te pup
Va astept in topul blogurilor culinare romanesti pe www.ardei-iute.ro. Acest barometru al "blogurilor" culinare, va poate aduce vizitatori si vizibilitate.
Multumesc.
Va multumesc pentru invitatie.Am sa ma inscriu si eu ...sa vedem ce noroc am :P
Post a Comment