Thursday, January 22, 2009

Tort Cappuccino


Ingrediente pentru blat:

-6 oua
-6 linguri de zahar
-100 gr ciocolata amaruie
-2 linguri faina
-30 gr margarina
-un varf de lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile le frecam cu zahar.
Ciocolata o topim impreunauna cu margarina apoi o picuram peste compozitia de galbenusuri.Adaugam faina in ploaie si praful de copt.
La final adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn usor.

Tapetam o tava cu ulei si faina sau hartie de copt si turnam intreaga compozitie.Dam la cuptorul preincalzit cca 35 min.

Ingrediente crema:
- 3 galbenusuri
- 2 budinci de vanilie
- 3 linguri de zahar
- 70 gr ciocolata Poiana cu crema de cappuccino
- 600 ml lapte
- 30 gr margarina

Frecam galbenusurile cu zaharul si picuram peste ciocolata topita in 30 gr margarina.
Punem laptele la fiert impreuna cu budincile, apoi turnam compozitia formata din galbenusuri si cioco.Amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.Dam la racit

Siropul:
-3-4 linguri cafea naturala
-300 ml apa

Cand blatul s-a racit il taiem pe la mijloc si il insiropam bine bine.
Crema Rece o turnam peste jumatatea insiropata de blat.Insiropam si cealalta jumatate de blat si o asezam deasupra.

Eu am ornat cu putina glazura pe care am facut-o din cateva patratele de ciocolata si margarina....si pe margine cu ciocolata milka cu biscuite putin topita.Pe mijloc am sfaramat 2 biscuiti simpli.




>

9 comments:

Bucataria-Paradis said...

wow ce bine arata.
Eu nu am poiana aici,si-mi place cum arata tortuletu tau.Felicitari.

Deea said...

Iti multumesc Paradis.Daca vrei sa incerci tortuletul, poti sa il faci cu orice alta cioco cu crema de cappuccino.
Pupic

Bucataria-Paradis said...

fac o combinatie ciocolata+praf de cappuccino,si voi vedea ce va iesi.Mersi.te pup.

Deea said...

Nu are de ce sa nu iasa bine...poate chiar mai buna.Pup sa imi spui cum a iesit.

Laura said...

...asta-i clar pe gustul meu, mmm... :))
Si eu m-am gandit exact ca Paradisa :P ...la o cioco de lapte in combinatie cu un plic de cappuccino sau chiar ness...
Daca ajung sa-l fac, dau de veste! ;)

P.S. Ce era mai important n-am zis: arata super-apetisant!!!
Tare frumos ti-a iesit, bravo!

Deea said...

Ati fost mult mai inspirate decat mine fetelor ... cred ca mi-ar fi iesit si mai "eftin" :)) cu praful de cap. No, data viitoate asa am sa fac .Pupici.

susu said...

Aceasta reteta este minunata.Mi-a placut la nebunie si blatul si crema chiar daca la prima vedere pare simplu. Iubesc aroma de cafea si cappuccino si aceasta reteta m-a multumit. A iesit si foarte aspectuos. Multumesc pentru faptul ca am descoperit aceasta reteta

Deea said...

Susu mutumesc pentru vizita.Ma bucur nespus ca ti-a placut reteta ...si noua ne-a placut de ne-am lins pe degete.:P

ANCA said...

Deea :) salutare
ce bine arata tortul tau !hmm
si eu am locuit in Oradea in Rogerius :)
te pup si pe curand ..te invit si pe la mine