Thursday, August 28, 2008

oua vesele




Ingrediente:

10 ouă fierte tari, 30 g muştar, 50 g smantana, 3 g piper, 50 g patrunjel, 50 g unt, 20 g sare

2 cartofi, boabe de piper negru, morcov, patrunjel, maioneza(2 oua)

scobitori

Mod de preparare:

Ouale se curata de coaja si se taie in jumatati pe lungime. Se scot galbenusurile si se amesteca cu mustarul, smintina si untul frecat spuma, se condimenteaza si se adauga 1/2 din cantitatea de patrunjel. Cu pasta obtinuta se umplu jumatatile de oua .

Cartofii se fierb si se face un piure.Fierbem si morcovul.

Se aseaza pe o tava jumatatile de ou umplute cu fata in jos, dupa ce in prealabil in tava s-a intins maioneza.

Din piure se fac bilute de diametrul unei cirese.Un capat al scobitorii se infige in biluta iar celalalt capat in jumateatea de ou de pe tava.Boabele de piper negru le folosim pentru ochisori.Taiem bucatele mici din morcov pentru cioc si creasta.

Presaram in ploaie patrunjel peste toata tava cu puisori.

Pofta buuuuna!

2 comments:

Anonymous said...

sunt senzationale,asteptam si ouale triste(sau suparate)

Deea said...

In curand pe ecrane ouale triste :PPP.