Thursday, September 25, 2008

Corpul uman - Galerie de arta



Ma uit de ceva timp...la o emisiune de pe Travel & Living, Miami Ink. Ceea ce fac acolo acei baieti este senzational. Opere de arta, fiecare avand o poveste unica.

Nu sunt un fan al tatuajelor si nu intentionez sa imi fac unul in viitorul apropiat, dar sunt impresionata de indemanarea, rabdarea si precizia pe care o au acesti artisti.



The koi fish - pestele koi este unul dintre cele mai cerute tatuaje. Nu stiam ce simbolizeaza asa ca am apelat la "Men's best friend"(Google) si am gasit o explicatie.Iat-o:

Potrivit legendei japoneze, daca un peste koi reuseste sa urce cascada fluviului Galben pana la un loc numit Poarta Dragonului, va fi transformat intr-un dragon. Pestele koi este asociat si cu puterea de a depasi obstacolele pentru atingerea scopului, perseverenta, curaj si abilitatea de a atinge teluri inalte.

In timpurile stravechi tatuajele erau folosite de diverse triburi ca si ornament.Gotii isi marcau scavii cu tatuaje. Alteori tatuajele simbolizau istoria persoanei care le purta. Mai tarziu marinarii isi faceau tatuaje, ca simbol al locului in care au ajuns.

In zilele noastre tatuajul a devenit o fita, fiind de cele mai multe ori neimportant pentru "proprietar" semnificatia lui.

Exista insa o alta categorie de persoane care prin tatuaj marcheaza un eveniment: casatorie, nasterea unui copil, deces -aici intrand cele comemorative, succes profesional etc.

O alta categorie de tatuaje ar fi acelea care aduc noroc. Acestea pot fi diferite simboluri(de cele mai multe ori tribale, litere chinezesti, mituri japoneze).

Tu din ce categorie faci parte?

No comments: