Friday, October 24, 2008

Chec in doua culori


-200 gr margarina
-200 gr zahar
-4 oua
-250 gr faina
-50 gr lapte
-1 plic vanilie
-un praf de sare
-1/2 plic praf de copt
-100 gr ciocolata amaruie

Topim la microunde margarina, pana devine lichida.Adaugam zaharul si ouale unul cate unul.Amestecam bine bine.
Adaugam laptele, praful de copt, vanilia , praful de sare si faina in ploaie amestecand cu telul incontinuu.
Topim ciocolata impreuna cu o lingura de margarina.
Aluatul il impartim in doua. In una din jumatati punem ciocolata topita si amestecam.
Tapetam tava de chec cu ulei si faina.
Turnam in tava jumate din aluatul fara ciocolata(galben).Peste turnam jumate din aluatul cu ciocolata si operatiunea se repeta galben-cioco cu aluatul ce a ramas.

Checul cu 2 culori este unul dintre dulciurile copilariei mele. Mami nu e o mare preparatoare de dulciuri, nici cand eram eu mica nu era :P, dar checul asta il pregatea destul de des.Mi-l amintesc si acum ...mmm cat de bun era.

2 comments:

Cristina's World said...

De cateva saptamani ma chinui sa ma mobilizez sa fac si eu ceva dulce.Poate saptamana asta ma incumet...

Anonymous said...

Acum e momentul Cristina!:)
Checul asta e bun bun si simplu de facut.
Pupici