“Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same.”13.09.10
Friday, April 24, 2009
Ciorba de primavara
Mie imi plac tare mult ciorbele ... mai ales cu smantana ... mmmm. Cand eram mica numai cu forta luam 2-3 linguri de ciorba. Imi aduc aminte si acum, cand ieseam la restaurant tati imi dadea bobarnace pe sub masa :)) si mami cu lingura in mana "hai mami, una si gata" ... si una si gata era pana terminam din farfurie :P
Acum, dupa atata timp , daca trec 2 zile fara ca eu sa mananc ciorba sau o supa orice fel ar fi ea e lucru mare.
Sa trecem la subiect: "Ciorba de legume"
Am folosit:
-1/2 ardei rosu
-2 rosii mici
-3 cepe verzi, inclusiv cozile(frunzele)
-1 ceapa mica - din aia care nu e verde :P
-2 morcovi mari
-o radacina de patrunjel
-cateva frunze de la o varza pitica(cred ca asa ii spune ca era mica tare)
-o gulie
-patrunjel verde si marar
-sare, piper
-oase de pui(spate, osul de la piept) sau o pulpa de pui, aripi(- sa fie si ceva carnita acolo sau macar urme usoare :P)
-400 gr mazare(eu am pus Bonduelle la cutie ca sunt mai comoda)
Tocam toate legumele cubulete, varza insa am taiat-o julienne si le punem la fiert impreuna cu oasele de pui/carnea.Saram piperam dupa gust.
Lasam sa fiarba.
Cu 5 minute inainte sa o luam dupa foc adaugam mazarea la cutie si lasam sa dea intr-un clocot.Adaugam mararul si patrunjelul tocat marunt, luam dupa foc si acoperim cu un capac.
E nemaipomenit de gustoasa cu smantana.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
dear friend nice blog.im from srilanka.im nuwan visit my blog and book mark their
Post a Comment