“Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same.”13.09.10
Saturday, May 09, 2009
Tort Kinder Pingui
Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei, care m-a convins pri sa incerc si reteta asta.Te pup Amalia pentru toate retetele minunate si ideile pe care le impartasesti cu noi.
Reteta suna cam asa:
Foi:
-10 oua
-200 grame zahar
-5 linguri pline cu gris
-5 linguri pline de faina
-5 linguri pline de cacao amara
-5 linguri de miere
-1,5 pac. de praf de copt
-1 praf de sare
-50 ml lapte
-270 ml ulei
Glazura 1 (peste crema)
-120 grame ciocolata de menaj
-70 de grame de unt
-1 lingura de apa
-2 linguri de ulei
Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
-220 de grame de ciocolata de menaj
-100 grame de unt
-3 linguri de ulei
-1 lingura de apa
1 lingura zahar praf
Crema de frisca:
-700 mll smantana pentru frisca - preparat gata indulcit
-3 linguri de lapte
-2 lingura de miere
-1/2 de lingura de esenta de vanilie
Pentru blat am separat ouale, am batut cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema tare. am adaugat faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Trebuie amestecat usor. Am adaugat laptele, uleiul si mierea.
Amestecam compozitia cu cele 10 albusuri batute spuma tare, cu praful de sare.
Cantitatea rezultata se imparte "la ochi" dupa cum ne sfatuieste Amalia :P, in 2 parti egale.
Coacem 2 foi la cuptor.
Facem glazura 1, topind toate ingredientele fara a lasa sa fiarba.
Mixam frisca cu intaritorul.Adaugam laptele, mierea, esenta si mixam din nou.
Turnam jumate din frisca pe o foaie si peste glazura nr. 1.Dam la frigi cateva minute pana se intareste glazura.
Preparam glazura nr 2 si o lasam la racit.
Peste glazura nr 1 punem din nou frisca si apoi a -2- a foaie si glazura nr. 2
Reteta o gasiti mult mai frumos explicata si mai detaliata pe blogul Amaliei.Kinder pinguin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
15 comments:
ah, de cand ma tin sa fac reteta asta! ai decorat tare frumos tortul, romantico!:D
Minunat!Yummmmi!Noroc ca am facut si eu ceva azi cu frisca ca altfel pofteam rau la al tau minunat tortulet.Pupici.
Super, arata de milioane, felcitari.
Foarte bine arata tortul tau . Avand in vedere ca eu am probat reteta si este foaaarte buna acum salivez langa trtul tau :)
Hey ce frumos l-ai ornat :), foarte bine arata, felicitari !
Imi place si mie, cred ca e foarte bun. Te asteapta cateva premii pe blogul meu.
Bucatarasii te saluta si te invita la un concurs. Felicitari pentru site!
Diamond, iti multumesc.Sa stii ca si eu am ezitat mult pana m-am hotarat sa o fac.Tre' sa ai multa rabdare :P Pupici
Cristina,si mie imi place nespus frisca ... mi-am satisfacut bine pofta cu kinderu' Pup
Vicky, iti multumesc.Am vizitat si eu blogul tau ... mi-a facut cu ochiul praji cu rom si visine.:P
Alexandra ma bucur ca ti-a placut infatisarea tortului meu.Data viitoare te invit la degustare.:)
Ama scumpa te pup. Numai tu ai reusit sa ma convingi sa incerc reteta asta pe care o consideram GREAAAA.Te pup de mii de ori
Diana , iti multumesc pt premii.Fug acum cat am timp sa le ridic...ca altfel iar uit de ele cum am mai patit-o.Iti multumesc inca o data.
Am sa va vizitez situl , bucataras...daca am ceva timp am sa si particip la concurs.Numai bine!
ce bine arata! si nu e greu de facut! bravo! felicitari!
Post a Comment